У Теребовлі п’яний водій в’їхав в автозаправку і отримав два штрафи на суму понад 50000 гривень

Теребовля АЗС

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду та втік з місця події.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 травня цього року у місті Теребовлі. Вночі, близько третьої години, на вулиці Князя Василька водій легкового автомобіля “Фольксваген Пассат” під час руху заднім ходом допустив зіткнення з тимчасовою спорудою автозаправки БРСМ, завдавши своїми діями матеріальних збитків.

Працівник автозаправки у своїх письмових поясненнях зазначив, що від удару у металевому вагончику аж пляшки почали падати з прилавка…

Будучи причетним до ДТП, водій залишив місце події. Втім, згодом поліцейські його розшукали. Кермувальник перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння, але від огляду на стан сп’яніння відмовився у категоричній формі.

На водія “Фольксвагена” склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Нагадаємо, у таких випадках три адміністративні протоколи об’єднують в одну справу і покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 15 липня постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень передбачених ст. 124 КУпАП, 122-4 КУпАП та ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без вилучення транспортного засобу.

Але це ще не все. 13 травня у день ДТП поліцейські винесли постанову, якою водія-порушника притягнули до відповідальності за ч. 4 ст. 126, ч. 5 ст. 121, ч.1 ст. 121 і ст. 125 КУпАП та наклали на нього штраф у розмірі 20400 гривень.

Вказаний водій у листопаді 2020 року притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і був покараний штрафом у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Раніше, якщо особа, позбавлена права керування транспортними засобами, знову сідала за кермо, то за це був передбачений штраф у розмірі 510 гривень. Однак, з березня цього року за порушення ч. 4 ст. 126 КУпАП штраф зріс від 510 до 20400 грн і виноситься він поліцейськими одразу ж на місці зупинки.

Таким чином, водій, який у Теребовлі п’яним в’їхав в автозаправку, отримав два штрафи – 34000 і 20400 гривень. Тож загалом, йому ці нетверезі нічні пригоди обійдуться у 54400 гривень.

Щоправда, на штраф у розмірі 34000 гривень він іще має кілька днів часу аби подати апеляцію, хоча не факт, що вдасться її виграти.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
За порушення самоізоляції житель Теребовлянщини отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Погода у Теребовлі: прогноз на найближчі 5 днів

Наступна стаття

Відомий польський професор на базі господарства “Гадз” три дні навчав агрономів