У Зборові за п’яне ДТП водій отримав 10 діб арешту

поліція, Тернопільщина

Зборівський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду та втік з місця події.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 липня цього року у місті Зборові – на вулиці Тернопільській водій автомобіля марки “Фольксваген” не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення із цистерною вантажівки марки “Вольво”.

Після вчинення дорожньо-транспортної пригоди водій “Фольксвагена” залишив своє авто та втік з місця події.

У результаті аварії, на щастя, обійшлося без травмованих, але обидва транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень.

Правоохоронці розшукали винуватця ДТП, він перебував у стані алкогольного сп’яніння, але від огляду на стан сп’яніння відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (втеча з місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після скоєння ДТП до проведення огляду на стан сп’яніння).

У випадку скоєння кількох адмінпорушень загрожує покарання за найбільш значиме із числа доведених.

У даній ситуації водієві загрожувало покарання за ч. 4 ст. 130 КУпАП – а це 34000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

На адресу суду водій надав пояснення, що перебував у стані алкогольного сп’яніння на момент вчинення ДТП і втік з місця події саме тому, що був нетверезим. У решті водій визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Відтак, суд дії водія кваліфікував за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд 6 вересня постановив водія автомобіля марки “Фольксваген” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124, ст. 122-4 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, за ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачений штраф у розмірі 17000 гривень. Але у випадках коли водій не стає на шлях виправлення, або коли через матеріальний стан порушник не має можливості сплатити штраф, суд може призначити покарання у вигляді адміністративного арешту.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
На Бережанщині спіймали п’яного водія: дружина сказала подути в драгер, а там 1,8 проміле

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Збаражі: свіжі вакансії за вересень

Наступна стаття

Ліга чемпіонів: VAR відібрав у Динамо перемогу над Бенфікою