На Зборівщині оштрафували чоловіка, який захворів на коронавірус і відправив дитину до школи

школа карантин

Зборівський районний суд призначив покарання для чоловіка, син якого порушив правила карантину.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився у вересні цього року у селі Кальне, що на Зборівщині.

14 вересня чоловік отримав лабараторно підтверджений випадок COVID-19 і того ж дня сімейний лікар повідомив його про те, що усі члени сім’ї, а це троє осіб, повинні перебувати на самоізоляції.

Втім, 16 вересня, син хворого чоловіка прийшов до школи, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.44-3 КУпАП (порушення правил карантину).

Однак хлопець не досяг віку з якого наступає адміністративна відповідальність. Тому до відповідальності притягнули його батька.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 184 КУпАП (вчинення адміністративного порушення неповнолітнім віком від 14 до 16 років). Це порушення тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють у розмірі від 850 до 1700 гривень.

У судовому засіданні батько дитини свою провину визнав частково. Пояснив, що факт перебування дитини в школі не спричинив для будь кого негативних наслідків.

Дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд 26 жовтня постановив визнати батька винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 184 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 1 листопада

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі у квартирі виявили тіла двох мертвих жінок

Наступна стаття

У Збаражі водій “Фольксвагена” збив пішохода (ФОТО)