Старі схеми: на Гусятинщині не встигли покарати п’яного водія, який скоїв ДТП

Личківці

Гусятинський районний суд розглянув справу щодо студента, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився іще 5 січня цього року. У вечірню пору у селі Личківці, що поблизу Гусятина, трапилася дорожньо-транспортна пригода.

Студент, перебуваючи за кермом автомобіля “Мазда 323”, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем марки “Мерседес”. У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у Гусятинській районній лікарні. Результат – позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне водієві на той час загрожував штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Але водій “Мазди” отримав значно менше покарання. За порушення ст. 124 КУпАП йому іще наприкінці січня цього року присудили 340 грн штрафу.

А от справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП Гусятинський районний суд 19 лютого відправив у поліцію на доопрацювання. Поліцейські до матеріалів справи не додали відеозаписів з нагрудних камер плюс були ще й інші зауваження.

Після доопрацювання матеріали повернулися до суду лише… 25 серпня.

А 30 серпня водій-порушник подав до суду заяву з проханням розглядати справу за його відсутності. Воно й логічно, з часу вчинення порушення минуло більше, ніж півроку, тому уже не було сенсу затрачати час на походеньки до суду.

31 серпня адвокат водія подав до суду клопотання з проханням закрити справу у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

На час вчинення порушення діяла норма про те, що до адміністративної відповідальності, в тому числі й за ст. 130 КУпАП, можна притягнути у термін, не пізніший ніж 90 днів з часу вчинення порушення.

Відтак, розглянувши матеріали, 19 листопада Гусятинський районний суд постановив закрити справу щодо водія “Мазди” за ч. 1 ст. 130 КупАП у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

У Єдиному реєстрі судових рішень цю постанову оприлюднено 1 грудня.

Нагадаємо, у березні цього року в Україні було посилено відповідальність за порушення Правил дорожнього руху і серед ряду змін термін розгляду справ за ст. 130 КУпАП було продовжено від 3 місяців до 1 року.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
4,38 проміле: у Підволочиську не змогли покарати дуже п’яну водійку, яка скоїла ДТП

Коментувати

Попередня стаття

На ремонт дороги Золотники – Бурканів додали ще 4 млн грн

Наступна стаття

Робота у Борщеві: 10 свіжих вакансій із найбільшою зарплатою