Водій, який на трасі Борщів – Заліщики збив насмерть молоду жінку, отримав 3 роки тюрми

ДТП, новини Тернопільщини

Три роки тюрми з позбавленням права керування на два роки присудив Заліщицький райсуд водію буса, що збив поблизу Дзвиняч молоду жінку.

Аварія трапилась у грудні 2018 року. Потерпіла від отриманих травм померла у лікарні.

Про це йдеться у вироку суду від 2 грудня 2021, року, пише ternopolis.te.ua.

Фігурант справи – непрацюючий, одружений, має на утриманні трьох малолітніх дітей, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 27 грудня 2018 близько 18-ї години обвинувачений, в темну пору доби в умовах недостатньої видимості рухався бусом Mercedes-Benz Sprinter із швидкістю 70 км/год по трасі Борщів – Заліщики.

Неподалік села Дзвиняч тодішнього Заліщицького району він, маючи об’єктивну можливість завчасно виявти пішохода, не зреагував вчасно та збив жінку, яка переходила дорогу. Потерпіла отримала важкі травми, від яких за кілька днів померла у реанімації райлікарні.

Жінка – мешканка Дзвиняча, 1990 року народження, і того вечора, як випливає із пояснень її родичів, добиралась додому автобусом “Заліщики-Бедриківці” після поїздки у Чернівці до стоматолога.

Дії водія буса були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілої.

При з’ясуванні обставин справи у суді водій вини не визнав, однак визнав таку під час судових дебатів. Розповів, що їхали з дружиною по особистих справах і біля села Дзвиняч побачили автобус, що стояв на дальньому світлі фар.

Сказав, що через почав зменшувати швидкість до 70-80 км/год і десь за метрів 20 до автобуса побачив силует людини з білим пакетом у руках, яка вийшла із-за автобуса і переходила дорогу.  Він різко загальмував і повернув кермо ліворуч, однак уникнути зіткнення з нею не вдалося.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст.286 КК та присудив три роки тюрми з позбавленням права керування на два роки.

Пом’якшуючими обставинами при призначення покарання стали добровільне відшкодування потерпілим заподіяної шкоди, думка потерпілих щодо міри покарання (просили не позбавляти волі). Обтяжуючих обставин не було.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
ДТП на Тернопільщині: водій збив молоду жінку

Коментувати

Попередня стаття

Что нужно знать о хайпах

Наступна стаття

За п’янку і за хабар: на Зборівщині тракторист отримав два штрафи по 17000 гривень