У Тернополі водій “Мерседесу” скоїв ДТП, випив і отримав 34000 гривень штрафу

алкотестер, драгер

34000 гривень штрафу та позбавлення права керування на три роки дав суд водію Mercedes Benz R500L – той спершу потрапив у ДТП, а потім напився горілки.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 9 липня. Як випливає із протоколу про адміністративне правопорушення, випадок трапився 12 травня у Тернополі на вул. Леся Курбаса.

Водій легкового автомобіля Mercedes Benz R500L допустив зіткнення з Opel і після ДТП, ще до проведення огляду на стан сп’яніння, вживав горілку «Greenday». Таким чином, чоловік вчинив правопорушення за ч.4 ст.130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після зупинки на вимогу поліцейського до проведення огляду на стан сп’яніння).

На суд водій не з’явився і про причини неявки не повідомляв. Тож справу розглянули без нього. Проаналізувавши матеріали справи, суд прийшов до переконання про наявність в діях фігуранта ознак правопорушення за ч.4 ст. 130 КУпАП. Зокрема, досліджував протокол про адмінправопорушення, схему місця ДТП, пояснення свідків, рапорт працівника поліції, відео з камер поліцейських та ін.

Відтак визнав чоловіка винуватим у вчиненні порушення і присудив йому 34000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на три роки.

До слова, справу про саму ДТП розглядали раніше. Постановою від 4 червня суд визнав його винуватим у вчиненні аварії і за залишення місця автопригоди присудив йому 3 400 грн. штрафу.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Теребовлі п’яний водій в’їхав в автозаправку і отримав два штрафи на суму понад 50000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Козові: що пропонують у липні та скільки готові платити

Наступна стаття

Робота у Кременці: що пропонують у липні та скільки готові платити