У Тернополі п’яний водій скоїв ДТП і отримав штрафів на понад 50000 гривень

ДТП Тернопіль

У Тернополі призначили покарання для водія, який, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Випадок трапився іще у жовтні минулого року, втім судовий розгляд справи, включно із розглядом апеляцій, завершився тільки нещодавно.

Так ось, 23 жовтня 2021 року у Тернополі на перетині вулиць Привокзальна і Б. Хмельницького трапилася дорожньо-транспортна пригода з матеріальними збитками.

Близько третьої години ночі водій легкового автомобіля “Fiat Linea” при виїзді зі сторони залізничного вокзалу зустрічною смугою для руху транспорту, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем Hyundai, за кермом якого перебував таксист.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Потерпілий таксист викликав на місце події патрульну поліцію. Правоохоронці, прибувши на виклик, помітили у винуватця аварії ознаки алкогольного сп’яніння.

Втім від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник “Фіату” як на місці події, так і у медичному закладі відмовився.

В ході з’ясування всіх обставин події, патрульні встановили, що кермувальник автомобіля Fiat вже не вперше сів за кермо напідпитку та за рішенням суду його вже позбавлено права керувати транспортним засобом.

Отож патрульні склали на порушника протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило ДТП), за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом в стані сп’яніння) та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права).

Нагадаємо, за порушення ч. 4 ст. 126 КУпАП  поліцейськими виноситься постанова одразу ж на місці виявлення порушення і за це передбачено штраф у розмірі 20400 грн.

А справи за ст. 124 і 130 КУпАП розглядаються у суді.

Про дану автопригоду повідомляла прес-служба патрульної поліції, але тоді не була вказана одна деталь.

Як розповів у суді потерпілий таксист, водій “Фіату”, який спричинив аварію, їхав, тримаючи на колінах дівчину.

Спочатку під час складання адмінматеріалів водій “Фіату” не заперечував факту керування авто, згодом розгляд справ у суді першої інстанції він проігнорував, а потім в Апеляційному суді стверджував, що не керував автомобілем.

Отож чим це все завершилося?..

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Fiat Linea” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, але закрив провадження у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Також Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Fiat Linea” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із цим покаранням і подав Апеляційну скаргу, у якій стверджував, що не керував автомобілем. Однак, Апеляційний суд, відхилив скаргу і рішення суду першої інстанції залишив у силі.

Також водій “Фіату” у суді намагався оскаржити постанову про винесення штрафу у розмірі 20400 грн за порушення ч. 4 ст. 126 КУпАП. Знову мотивував тим, що не керував автомобілем, але суд відхилив його доводи і постанову поліції залишив в силі.

Отож, загалом водій автомобіля  “Fiat Linea” отримав два штрафи на загальну суму 54400 гривень.

Коментувати

Попередня стаття

На війні загинув військовий з Мельнице-Подільської громади Богдан Зуляк

Наступна стаття

На Івачівському водосховищі двоє рибалок під час нересту “зловили” по 17000 грн штрафу