На Івачівському водосховищі двоє рибалок під час нересту “зловили” по 17000 грн штрафу

У Тернополі судили двох чоловіків, які торік під час нересту “рибалили” на водоймі, в межах гідрологічного заказника, із чотирма сітками. “Рибалкам” присудили по 17000 гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду, пише Тернополіс.

Перший фігурант справи – уродженець Тернополя, з вищою освітою, сімейний лікар ФАП Байковецької сільської ради, на утриманні має одну неповнолітню дитину, не судимий. Другий – уродженець села Плесківці Зборівського району, із середньою освітою, не працюючий, не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 30 квітня 2021 року обвинувачені на Івачівському водосховищі поблизу села Чернихів, перебуваючи на надувному човні “Вагк” в межах гідрологічного заказника загальнодержавного значення “Серетський” за допомогою незаконних знарядь лову – чотирьох сіток, з’єднаних між собою, спіймали 23 штуки карася сріблястого, 1 плітку, 6 линів, 1 щуку, 1 густеру, 9 карасів золотих, занесених до Червоної книги України.

Таким чином, заподіяли істотної шкоди рибному господарству України на загальну суму 5813 гривень. Відтак їхні дії були кваліфіковані досудовим слідством за ч.1 ст. 249 КК, тобто незаконне зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду.

28 квітня обвинувачені пішли на угоди про визнання винуватості  з прокуратурою. Згодом суд їх позатверджував. Він визнав фігурантів винуватими у згадуваному злочині та присудив узгоджене покарання – по 17000 гривень штрафу кожному.

Також суд ухвалив застосувати спеціальну конфіскацію щодо речових доказів – виловленої риби, човна, сіток.  А ще – сказав стягнути з них солідарно завдану шкоду у розмірі 5813 грн та по 8581,21 грн з кожного за проведені експертизи.  Вирок уже набрав законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі п’яний водій скоїв ДТП і отримав штрафів на понад 50000 гривень

Наступна стаття

На Теребовлянщині згорів автомобіль “Жигулі” (ФОТО)