Двоє жителів Тернопільського району обманули державу на 37000 гривень

гроші, зарплата

Два кримінальні провадження, розпочатих за фактами шахрайських дій, пов’язаних з отриманням адресної допомоги від держави, розслідують слідчі відділення поліції №1 м.Тернопіль.

Про це сьогодні, 10 листопада, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Підозрювані – жителі Тернопільського району. Вони отримували адресну допомогу від держави, вказавши неправдиві дані про тимчасове проживання у їх помешканні внутрішньо переміщених осіб. Один із них фігурантів шляхом обману отримав 25 тисяч гривень, інший – 12 тисяч.

Поліцейські встановили, що раніше у даних громадян дійсно проживали люди з територій, де велися бойові дії, проте вже тривалий час вони там не мешкають. Фігуранти ж не поінформували відповідні служби про зміни та продовжували незаконно отримувати бюджетні кошти. Тепер їм доведеться відшкодувати завдані державі збитки.

Фігурантам слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у селищі Вишнівець біженець із Сумщини витер шмарклі до державного прапора. 

Коментувати

Попередня стаття

Вывод из длительного запоя: куда обратиться за помощью?

Наступна стаття

На Бучаччині горіла господарська будівля (ФОТО)