На Зборівщині після зупинки поліцейськими п’яний водій “Волги” залишив авто і втікав у поля

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 24 жовтня 2021 року на автодорозі Тернопіль – Львів.

Патрульні поліцейські виявили водія автомобіля “ГАЗ 3110” (“Волга”), який порушував правила дорожнього руху. Втім, законну вимогу поліцейських про зупинку водій не виконав і почав втікати.

Згодом порушника було затримано шляхом переслідування на патрульному авто. У водія “Волги” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Після зупинки автомобіля у селі Озерна він залишив транспортний засіб і намагався втекти у невідомому напрямку. Тож патрульним ще й довелося трохи побігати.

Врешті решт порушника таки затримали і склали на нього адміністративні протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку), за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню поліцейського) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій категорично відмовився і також відмовився від огляду у медичному закладі.

У судовому засіданні водій “Волги” не визнав своєї провини. Пояснив, що він обробляв земельну ділянку і до нього приїхали працівники поліції та почали безпідставно чіплятися.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події Зборівський районний суд прийшов до висновку, що в діях водія таки вбачаються ознаки зазначених порушень.

Відтак, суд постановив водія автомобіля “ГАЗ 3110” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. 21 січня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
4,42 проміле: на Об’їзній Тернополя п’яний водій виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

2,6 проміле: у Кременці п’яний водій скоїв ДТП і не отримав 17000 грн штрафу

Наступна стаття

Порту, Бенфіка та інші: хто є хто у чемпіонаті Португалії з футболу