Понад 3 проміле: на Борщівщині тверезий водій здав у поліцію дуже п’яного водія

алкотестер, драгер

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 листопада 2021 року у селі Турильче, що на Борщівщині.

Ввечері, близько 19.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Причиною для зупинки став дзвінок на лінію 102, який здійснив інший учасник дорожнього руху. Додзвонювач повідомив про водія автомобіля “Опель Вектра, який перебуває за кермом у стані сп’яніння. Відтак, поліцейські прибули на місце виклику і таки виявили порушника.

Огляд спочатку проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат – 3,04 проміле, що у 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій не погодився з отриманим результатом і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі.

Результат огляду, проведеного у Борщівській міській лікарні, – 2,5 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це теж вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КупАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився. Причину неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,6 проміле: у Кременці п’яний водій скоїв ДТП і не отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Помер диригент і керівник Галицького камерного оркестру Василь Феленчак

Наступна стаття

Гурт СКАЙ запрошує тернополян на великий ювілейний концерт