У Зборові судили водія, який давав патрульним невеличкого хабаря

17000 гривень штрафу присудили на Зборівщині водію автомобіля Lanos, що пропонував 800 грн хабаря  поліції за нескладання на нього адмінпротоколу.

Чоловік хотів уникнути відповідальності за їзду напідпитку. Про це йдеться у вироку Зборівського райсуду від 2 лютого.

Як зазначено у матеріалах справи, 12 січня цього року поліцейські під час патрулювання у смт Залізці побачили та зупинили ЗАЗ Lanos, водій якого зупинився у місці, де зупинку заборонено і не був пристебнутий.

Під час подальшого спілкування поліцейські запідозрили, що він може перебувати у стані сп’яніння. Тож запропонували пройти огляд на місці. Водій погодився. Алкотестер показав  0,35 проміле. Відтак поліцейські почали складати протокол. А водій легківки витягнув наявні у нього 800 грн та поклав на водійське сидіння у автівці поліції. 

Такі його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст.15 ст.369 КК, тобто закінчений замах до надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища.

Надалі водій пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, яку суд 2 лютого затвердив. Він визнав обвинуваченого винним у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 17000 гривень штрафу.

Вирок поки що законної сили не набрав. Щодо  справи про їзду напідпитку, то рішення поки що немає.

Читайте також по цій темі:
На Зборівщині трішки нетверезий водій давав поліції 800 гривень хабара

Коментувати

Попередня стаття

Житель Збаражчини викрав фіру і двох коней

Наступна стаття

Робота у Бучачі: свіжі вакансії у лютому