Огляд JBL TUNE 510BT: бюджетні накладні навушники із великою автономністю

навушники

Декілька років тому компанія JBL випустила накладні навушники TUNE 510BT. Вони вийшли настільки якісними, що й досі залишаються актуальним пристроєм.

Насамперед через здатність працювати до 40 годин та всього за декілька хвилин зарядки подарувати 2 години прослуховування музики. Однак крім чудової автономності TUNE 510BT мають і інші переваги, про які й розповімо далі в статті.

Дизайн та ергономіка

Навушники від JBL отримали звичний для бюджетних пристроїв компанії дизайн. Вони виконані із матового пластика, а амбушури та внутрішня частині оголів’я зроблені із ніжного та тонкого замінника шкіри. TUNE 510BT не надто стійкі до бруду, але завдяки простій конструкції їх легко чистити.

JBL TUNE 510BT важать усього 160 г. Вони надійно фіксуються на голові, але водночас майже не відчуваються. Навушники мають накладну конструкцію, вони не затуляють вуха повністю, а лише накладається на них. Через це модель комфортна для довгого прослуховування музики, але в амбушурах зі штучної шкіри може бути душно влітку.

В TUNE 510BT є надійні шарніри, які дають змогу скласти навушники всередину. Завдяки цьому їх можна зручно транспортувати навіть у середній за розмірами кишені. Виробник пропонує 4 кольори навушників: чорний, синій, рожевий та білий.

Технічні особливості

Всередині навушників міститься акумулятор на 450 мАг. Його вистачає на 40 годин прослуховування музики, завдяки чому при активному використанні TUNE 510BT потрібно заряджати всього 1 раз на тиждень. Повна зарядка займає 2 години, але за 5–10 хвилин можна отримати до 3 годин автономної роботи.

Мікрофони працюють добре. Співрозмовник чує голос чітко та розбірливо. Однак сам звучить трохи приглушено. Керування здійснюється за допомогою 3-х кнопок на правій чаші — гучність, відтворення і пауза, кнопка живлення. Тут також розмістилися мікрофон, індикатор роботи та USB-C роз’єм для зарядки.

Звучання

JBL Tune 510BT транслюють звук через 32-мм випромінювачі. Вони відтворюють музику в межах 20 Гц — 20 кГц та мають низький опір 32 Ом. Шумозаглушення тут тільки пасивне, але гарної якості.

Порівнюючи модель із 660NC, різниці у звучанні майже немає. АЧХ навушників відчувається достатньо рівною, але з акцентом на середніх та верхніх частотах. Загалом звук JBL Tune 510BT можна описати як чистий та приємний, без надлишку басів.

Також модель вміє будувати панорамну сцену. У ній легко виокремлюються вокал та інструменти, які повністю розкривають свої деталі. Навіть із заплющеними очима можна зрозуміти, звідки йде той чи інший звук.

Що в підсумку

JBL Tune 510BT цілком виправдовують свою вартість. Вони пропонують фірмовий дизайн бренду, зручну посадку, якісний звук та чудові мікрофони. І всім цим можна насолоджуватися до 40 годин. Мінусом моделі є хіба що не надто комфортне використання влітку. Також, якщо дуже хочеться активного шумозаглушення, можна трохи переплатити та взяти 660NC, але вагомої різниці між навушниками немає.

Коментувати

Попередня стаття

У Підволочиську водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Наступна стаття

На Тернопільщині снігоочисник смертельно травмував пішохода