За 1000 доларів хабаря посадовець Держпродспоживслужби отримав 42500 гривень штрафу

хабарник, Тернопіль

42500 гривень штрафу отримав посадовець  з Держпродспоживслужби, спійманий у травні 2021 року на хабарі.

Чоловік пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, яку суд і затвердив.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 28 липня. Як випливає із документу, уродженець Бучача обіймає з 25 травня 2018 року посаду начальника відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

На початку березня 2021 до нього звернувся підприємець, який вирішив оформити дозвільні документи на зайняття господарською діяльністю, пов’язаною з випалюванням деревного вугілля. Під час зустрічі у квітні повідомив,  що знайшов земельну ділянку в с. Новосілка Підволочиського району, на якій розміщено п`ять стаціонарних бочок для випалювання, та має намір почати виготовлення необхідних дозвільних документів. Тож поцікавився, які саме документи потрібні.

Посадовець пояснив, що йому необхідно отримати ряд документів та зокрема дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, який видається Управлінням екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА. Та зазначив, що зможе вплинути на службових осіб Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА для сприяння у видачі вищезазначеного дозволу, однак для вирішення питання необхідно надати 1000 доларів США.

П’ятого травня підприємець та посадовець знову зустрілись, перший приніс 1000 доларів. Далі, після передачі грошей, посадовця затримали правоохоронці.

Надалі той пішов на угоду з прокуратурою. Її суд 28 липня затвердив. Зокрема визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 369-2 КК “Зловживання впливом” та присудив узгоджене сторонами покарання – 42500 гривень штрафу.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
Після свят на Тернопільщині затримали свіженького хабарника – вимагав 1000 доларів

Коментувати

Попередня стаття

У Хоросткові любитель нетверезої їзди отримав умовний термін

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 28 серпня