У Хоросткові любитель нетверезої їзди отримав умовний термін

поліція, адмінпротокол

На Гусятинщині притягнули до кримінальної відповідальності водія, який не виконував постанову суду про позбавлення його права керування.

Щоправда, водій пішов на угоду з прокурором і отримав умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Гусятинського райсуду від 9 серпня. Як випливає із нього,  постановою суду від 5 березня 2021 року фігуранта справи визнано винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП, оштрафовано на 10 тис.200 грн і позбавлено права керування строком на рік. Втім водій не виконував постанови суду і надалі продовжував керувати авто.

Зокрема, ввечері 27 червня їздив напідпитку Ауді А4 у місті Хоросткові, де був зупинений поліцією через порушення правил дорожнього руху. Такі дії  кваліфікували за ч.1 ст. 382 КК “Невиконання судового рішення”.

Надалі фігурант справи пішов на угоду з прокурором  про визнання винуватості . 9 серпня суд її і затвердив – він визнав водія винуватим у невиконанні судового рішення і призначив узгоджене сторонами покарання. Зокрема, дав рік тюрми, від відбування якого звільнив на підставі ст. 75 КК, призначивши рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Старі схеми: у Чорткові не змогли покарати водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Для мене сильна і незалежна Українська держава починається з успіху Тернополя

Наступна стаття

За 1000 доларів хабаря посадовець Держпродспоживслужби отримав 42500 гривень штрафу