У Почаєві трішечки п’яний водій виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

ДТП, аварія

Кременецький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 15 вересня цього року у місті Почаєві. Вранці, близько 10.00, на вулиці Радивилівській водій автомобіля марки “Славута” перетнув суцільну лінію дорожньої розмітки та допустив зіткнення з автомобілем “Рено Сценік”, який знаходився на своїй смузі руху.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того, винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 0,39 проміле, що на 0,19 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій із отриманим результатом погодився, у письмових поясненнях вказав: “більше такого не повториться”.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у нетверезому стані).

У судове засідання водій “Славути” не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Кременецький районний суд 24 листопада постановив водія “Славути” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги, якщо такої не буде подано.

Читайте також:
4,38 проміле: у Підволочиську не змогли покарати дуже п’яну водійку, яка скоїла ДТП

Коментувати

Попередня стаття

У Копичинцях під час пожежі загинула жінка

Наступна стаття

Чи готовий Тернопіль протидіяти новому штаму коронавірусу “омікрон”?