На Лановеччині п’яний водій в’їхав у дерево і отримав 17000 грн штрафу

Жигулі

Фото ілюстративне

Лановецький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 5 вересня цього року у селі Лопушне, що на Лановеччині. Ввечері, близько 23.00, водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не впорався з керуванням та допустив зіткнення з деревом, після чого з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Окрім того водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник в установленому законом порядку відмовився. Відтак, на порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду матеріалів справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,96 проміле: у Ланівцях спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 10 грудня

Наступна стаття

На ремонт дороги Золотники – Бурканів додали ще 4 млн грн