У Борщеві за торгівлю без масок двоє підприємців отримали по 17000 грн штрафу

карантин, ковід, суд

Борщівський районний суд призначив покарання двом підприємцям, які порушили правила карантину, а саме здійснювали торгівлю без масок.

Як вбачається із матеріалів справи, 21 жовтня цього року приватний підприємець у приміщенні свого магазину здійснював обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту, а саме без захисної маски.

На чоловіка поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

У судовому засіданні власник магазину свою провину визнав повністю та розкаявся у вчиненому. Просив звільнити його від покарання у зв’язку із малозначимістю порушення. Вказав, що отримує дохід лише від магазину і цей дохід є невеликим, також має на утриманні батька пенсіонера.

Втім, дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив підприємця визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Своє рішення суд мотивував тим, що підприємець навмисне обслуговував покупця без одягнутих засобів захисту, ігноруючи таким чином вимоги карантину.

Іще один подібний випадок поліцейські зафіксували 30 жовтня в одному із сіл Борщівщини. На власницю продуктового магазину склали протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП через те, що вона без захисної маски здійснювала обслуговування покупців.

У судовому засіданні жінка пояснила, що зняла маску аби попити чаю, а потім, коли побачила поліцейських, розхвилювалася і, обслуговуючи покупців, забула одягнути маску.

Вивчивши матеріали справи, Борщівський районний суд призначив жінці покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Наразі обоє підприємців на постанови районного суду подали Апеляційні скарги.

Нагадаємо, раніше у Борщеві за порушення карантину 17000 грн штрафу отримав підприємець, у магазині якого були відсутні розмежувальні лінії.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі через ДТП на проспекті Злуки – затор (ФОТО)

Наступна стаття

Робота у Монастириськах: свіжі вакансії за грудень