У Почаєві п’яний водій “Газелі” скоїв ДТП і отримав 40800 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду. При цьому чоловік був позбавлений права керування транспортними засобами.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 січня 2023 року у місті Почаєві. На вулиці Лосятинській водій автомобіля “ГАЗ 330200” (“Газель”) не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем “БМВ 525”.

Внаслідок ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення намагався втекти з місця події та заїхав на вулицю Шевченка, де був зупинений поліцейськими.

Керманич “Газелі” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Також цей водій 24 січня у Почаєві іще раз попався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 0,63 проміле.

Водій ГАЗу впродовж року уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду та керував автомобілем, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

Отож на порушника склали чотири адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП), за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

Санкція ст. 124 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн. За порушення ст. 122-4 КУпАП передбачено 3400 грн штрафу, за порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП – 34000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки і за порушення ч. 5 ст. 126 КУпАП – 40800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

У суді усі чотири протоколи об’єднали в одну справу.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ГАЗ 330200” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Порушникові пощастило у тому плані, що чотири протоколи об’єднали в одну справу і призначили покарання тільки за найбільш серйозне порушення, бо якби кожен протокол розглядали окремою справою, тоді довелося б платити штрафи за кожне із вчинених порушень.

Читайте також:
У Монастириськах п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав за це 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі 43-річний чоловік застрелився з рушниці

Наступна стаття

Якими комлектуючими мають бути доповнені металопластикові вікна в Вишгороді? «Газда» розповідає про підвіконня та відливи