Біля Скалата патрульні, щоб здобути відеодокази, переконали п’яного чоловіка сісти за кермо і трохи проїхатися

алкотестер, драгер

На Тернопільщині потягнули до суду за керування напідпитку водія “Жигулів”, однак у суді виявилось, що за кермо він сів на прохання правоохоронця під час перевірки справності автомобіля.

Про це йдеться у постанові Підволочиського райсуду від 7 липня. Як вбачається із протоколу про адміністративне правопорушення, ввечері 13 березня 2021 року чоловік керував “Сімкою” на автодорозі Т2002 Тернопіль-Скалат-Жванець з ознаками алкогольного сп’яніння. Від огляду на стан сп’яніння відмовився.

Відтак на нього склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Втім, у суді фігурант справи вини не визнав. Розповів, що того дня за кермом був його син. Поблизу Скалата син повернув на Полупанівку і зупинився, бо двигун автомобіля перегрівся.

Невдовзі під’їхали правоохоронці та почали розпитувати про причину зупинки. Після тривалих перемовин, на переконливе прохання поліції, чоловік, який стверджує, що був того дня пасажиром, сів за кермо та проїхав кілька метрів, аби пересвідчитись у справності автомобіля.

А тим часом працівники поліції зафіксували на відео момент керування транспортним засобом нетверезим чоловіком і долучили цей доказ до матеріалів справи.

Чоловік, на якого склали протокол, сказав, що відмовився проходити алкотест, адже за кермом був його син, а не він.

Те ж саме розповів у суді і син. Окрім того, свідки, які були при відмові чоловіком від проходження огляду, заявили суду, що у водія явних ознак сп’яніння не було, а їхні пояснення при складанні протоколу писали правоохоронці власноруч. Також суд побачив невідповідності у даті на відео і у протоколі.

Також, як пише у постанові, акт огляду на стан сп’яніння взагалі складений без дати і часу. Загалом,  суд встановив обставини, які свідчать про порушення працівниками поліції законодавчих вимог огляду водія на стан сп’яніння. Відтак постановив закрити провадження у справі  за відсутністю складу адмінправопорушення.

Рішення набрало законної сили  18 липня.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Теребовлі п’яний водій в’їхав в автозаправку і отримав два штрафи на суму понад 50000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

День на Олімпіаді — 2 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Наступна стаття

На Борщівщині у річці Збруч втопився молодий чоловік