Злодій, який у Трибухівцях викрав сейф із 300 тисячами гривень, сидітиме 8 років

сейф, крадіжка

Вісім років три місяці тюрми присудив райсуд чоловіку, що вліз у будинок у с.Трибухівці Бучацького району та виніс звідти сейф із грошима та майном, спричинивши збитків на 300 тис. грн.

Про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 22 жовтня. Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений – уродженець Яворівського району Львівської області, неодружений, судимий. 4 листопада 2017 року близько 21.30 проник через вікно у будинок в селі Трибухівці, у кладовій кімнаті знайшов сейф і вирвав його.

У сейфі було 7 тис. дол., 3 тис. Євро, золоті прикраси, вартістю 33 тис. грн. Також обвинувачений прихопив годинник, фотокамеру, шкіряний гаманець із 61 тис. грн у ньому та зник з усім цим майном, завдавши збитків господарю будинку на 323 287 тис.

Такими діями обвинувачений  вчинив кримінальне правопорушення за ч. 4 ст. 185 КК України, а саме таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно та у великих розмірах, поєднане із проникненням у житло.

У суді він вину визнав повністю. Висловив жаль з приводу вчиненого. Розповів, що викраденим годинником користувався, а ювелірні вироби переплавив і продав, кошти витратив на власні потреби. У судовому засіданні попросив вибачення у потерпілого. Просив суд його суворо не карати.

Суворо не карати попросив і потерпілий, хоча спричинена йому матеріальна шкода не відшкодована. Чоловік сказав, що на теперішній час він не має до обвинуваченого претензій матеріального та морального характеру.

Окрім того, обвинувачений відмовився від дослідження доказів у суді. Їх досліджувати суд і не став. Він прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого, тому визнав винуватим і присудив 6,5 років тюрми. На підставі ч. 4 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання за цим вироком, більш суворим за вироком Зборівського районного суду від 2 червня 2021 року, визначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років 3  місяців із конфіскацією майна. Строк відбуття покарання суд сказав  рахувати з 6 січня 2018 року.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Слід зауважити, що вказаний чоловік вчинив ряд крадіжок з проникненням у кількох районах Тернопільщини, а також у себе на рідній Львівщині. Під час однієї із таких крадіжок, що трапилася на Львівщині, зловмисник іще й важко травмував сторожа, який застав його на гарячому.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Шахрайка, яка на Монастирищині викрала з будинку 28000 гривень, отримала умовний термін

Коментувати

Попередня стаття

Житель Бережанщини за п’яну крадіжку автомобіля отримав півтора року умовно і 17000 грн штрафу

Наступна стаття

Чи зміняться тарифи на тепло і гарячу воду для тернополян у листопаді