На Тернопільщині покарали голову ОТГ, який не відповів на запит про зарплату чиновників громади

Коропецька селищна рада

Монастириський районний суд призначив покарання для голови Коропецької ОТГ, який невчасно і не в повному обсязі надав відповідь на інформаційний запит жительки громади.

Як вбачається із матеріалів справи, жителька селища Коропець звернулася до Коропецької селищної ради з проханням отримати публічну інформацію про виплату зарплати працівникам селищної ради та її структурних підрозділів за період з 1 грудня 2020 року по 1 червень 2021 року. Окрім інформації про зарплату жінка цікавилася також й нарахуванням інших виплат – надбавки, премії тощо.

На свій запит жителька Коропця отримала відповідь, але не в повному обсязі і з порушенням термінів надання інформації.

Селищний голова Микола Тимків мотивував тим, що для відповіді на запит потрібно підготувати великий обсяг інформації, а тому для цього потрібен додатковий час.

Жителька громади звернулася до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області, зазначивши що посадовими особами Коропецької селищної ради порушується Закон України “Про доступ до публічної інформації”.

Уповноважений у свою чергу вивчив ситуацію, зібрав усі необхідні матеріали і направив їх на розгляд у суд.

Відтак, голову Коропецької селищної ради притягнули до відповідальності за ч. 2 ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення права на інформацію та права на звернення).

На початку жовтня цього року Монастириський районний суд постановив голову селищної ради визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 425 гривень.

Окрім цього посадовець має іще заплатити 454 гривні судового збору.

19 жовтня минув термін апеляційного оскарження і постанова набрала законної сили.

Читайте також:
У Коропці політична дискусія завершилася штрафом для посадовця, який не стримав своїх емоцій

Коментувати

Попередня стаття

ДТП у Тернополі: водій учбового авто збив пішохода (ФОТО)

Наступна стаття

Тернопіль закупить 30 низькопідлогових автобусів