Метод Каллана: у чому він полягає і чи є ефективним для вивчення англійської мови

Однойменна методика Каллана була розроблена в 60-х роках ХХ століття.

Вона відрізняється від стандартних методів викладання англійської мови й сконцентровує увагу учнів переважно на великій кількості розмовної практики та швидкому засвоєнні вивченої мови. Приємним бонусом буде повна відсутність домашніх завдань.

Фото: englishprime.ua/uk/onlajn-kursy-anglijskogo-yazyka/

Ключові принципи методики Каллана

Далі перелічені базові принципи, на яких і ґрунтується методика Каллана як ефективного способу вивчення англійської:

  • Викладання без рідної мови;
  • Постійне повторення;
  • Мовленнєва практика;
  • Вживання новітньої лексики та граматики;
  • Чіткість і швидкість.

12 ступенів навчання

Загалом навчання англійської мови за методом Каллана складається з 12 ступенів, які, своєю чергою, відповідають рівням CEFR:

  1. Beginner і Elementary – ступінь 1 і 2. Відповідає учням, які розпочали вивчення англійської мови з нуля. Цей рівень найкоротший – у ньому найменше уроків.
  2. Upper-Elementary – ступені 3 і 4. Учень здатен говорити про власні дії в минулому часі, усвідомлює різницю між часами, починає знайомство з умовними реченнями.
  3. Pre-Intermediate – ступені 5 і 6. Учень здатен розповісти більш детально про дії в минулому та майбутньому, використовуючи відповідні часи.
  4. Intermediate – ступені 7 і 8. Час розпочинати вивчення ідіом, які роблять англійську мову більш природною.
  5. Upper-Intermediate – ступені 9 і 10. У хід ідуть модальні дієслова та інші нововведення.
  6. Advanced – ступені 11 і 12. Це заключні ступені, які спрямовані на вивчення абсолютно нової лексики та складніших словосполучень.

Переваги методики Каллана

Не можна не визнати, що метод Каллана – це система навчання англійської мови, яка помітно відрізняється від усіх інших. Почати можна з абсолютно будь-яким рівнем знань. Цей спосіб підійде для кого завгодно. Вона доступна також і для проведення онлайн занять.

Оскільки матеріали попередніх занять регулярно повторюються, необхідності в домашніх завданнях просто немає. Усе, що залишається і вчителю, і студентам – відстежувати учнівський прогрес.

І, нарешті, ця методика передбачає більш інтенсивне вивчення мови, порівняно з іншими способами. Для порівняння, на загальному курсі для освоєння рівня В1 знадобиться понад 300 годин навчання, тоді як метод Каллана пропонує підкорити його всього за 80 годин.

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині у криниці знайшли тіло 18-річного юнака

Наступна стаття

Смартфон Samsung Galaxy S23: огляд моделі