Поблизу Тернополя п’яний водій “Шкоди” в’їхав у припарковані “Жигулі”

Красівка

Дорога до села Красівка

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 9 липня цього року у селі Красівка Великогаївської ОТГ, що за 12 км від Тернополя.

Водій автомобіля “Шкода Октавіа” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та поблизу продуктового магазину допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”). У результаті аварії транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

У винуватця зіткнення були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 1,88 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Шкоди” свою провину визнав частково.

Пояснив, що перед тим як сісти за кермо випив пляшку пива ємністю 1 л, проявив неуважність за кермом та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем. Чоловік визнав провину у вчиненні порушення передбаченого ст. 124 КУпАП і пояснив, що потерпілому уже відкупив автомобіль такої ж моделі “ВАЗ 2106”.

Водночас водій “Шкоди” не визнав провини у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Пояснив, що після продування драгера поліцейські дуже швидко показали результати і він не встиг їх побачити. При цьому проїхати на огляд до медичного закладу не пропонували.

Відтак, адвокат водія, зважаючи на порушення процедури проведення огляду, просив закрити справу за ст. 130.

Суд відхилив доводи захисника, вважаючи їх безпідставними та такими, що спростовуються матеріалами справи.

Також суд заслухав пояснення працівника поліції, потерпілого водія та прийняв до уваги пояснення винуватця аварії, який зізнався, що перед тим як сісти за кермо випив 1 л пива.

Отож, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія “Шкоди” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій “Шкоди” не погодився з таким рішенням і наразі дану постанову оскаржує у Тернопільському Апеляційному суді.

Слід зауважити, що цей водій 5 років тому уже притягувався до відповідальності за аналогічні порушення – перекинувся на автомобілі, будучи за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Тоді суд на 1 рік позбавив його права керування транспортними засобами без призначення йому штрафу.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Кременці п’яному водієві пощастило – у поліцейських не працювала відеокамера

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Тернополяни матимуть доступне тепло у домівках

Наступна стаття

На Теребовлянщині зіткнулися три автомобілі, двоє людей травмовано (ФОТО)