3,13 проміле: у Великих Гаях п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП

Жигулі

Фото ілюстративне

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився іще 15 жовтня 2021 року у селі Великі Гаї, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 20.00, на вулиці Галицькій водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулів”, “сімка”) не врахував дорожньої обстановки, не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події у присутності двох свідків. Алкотестер показав результат 3,13 проміле, що майже в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’являвся. Тому справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й пояснення свідків та відеозапис з місця складання протоколів, Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити справу за ст. 124 КУпАП у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності.

Водночас суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули у постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Водій із Підгайців, який на Теребовлянщині скоїв ДТП, отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Водій із Підгайців, який на Теребовлянщині скоїв ДТП, отримав 51000 грн штрафу

Наступна стаття

У Шумську п’яний водій “дев’ятки” давав поліції 20000 грн хабаря