У Великих Гаях п’яний водій заїхав в огорожу і влаштував скандал із селянами. Як покарали порушника?

Жигулі

Фото ілюстративне

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 12 серпня 2022 року у селі Великі Гаї, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Дружби водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з бетонною огорожею.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали ушкодження.

Водій автомобіля перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці події та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав. Пояснив, що за кермом був не він, а його товариш. Тому вимагав закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Товариш в якості свідка у суді підтвердив цю версію – сказав, що справді був за кермом і скоїв наїзд на огорожу, але не зізнався у цьому на місці події, бо боявся, що у нього відберуть водійське посвідчення.

Втім суд ці пояснення сприйняв критично, оскільки свідок перебуває у дружніх відносинах з особою, яка притягується до відповідальності.

Окрім того на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських зафіксовано, що цей свідок на місці ДТП заявив, що не керував автомобілем.

Також на відеозаписах видно, що водій ВАЗу та його товариш-пасажир після аварії вчинили конфлікт з місцевими мешканцями, які зійшлися на місце події. І водій, і пасажир поводили себе агресивно, погрожували мешканцям села та висловлювалися нецензурною лексикою. Нецензурно висловлювалися і на адресу поліцейських, провокуючи їх на конфлікт.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішення і подав апеляційну скаргу. Однак апеляційний суд не задовільнив її, залишивши без змін постанову суду першої інстанції.

Читайте також:
У Тернополі водій “Форда” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На війні загинув житель Гримайлівської громади Олег Ставничий

Наступна стаття

На Бучаччині горіла господарська будівля (ФОТО)