У Білобожниці п’яний водій скоїв ДТП, а у суді розповів, що за кермом був не він

Жигулі

Фото ілюстративне

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 6 листопада 2021 року у селі Білобожниця, що на Чортківщині. Близько 15.15 на вулиці Шевченка водій автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”, “копійка”) не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Туарег”. Опісля цього “Жигулі” ще й в’їхали в огорожу приватного домогосподарства.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у Чортківській районній лікарні. Результат – позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Жигулів” своєї провини не визнав. Пояснив, що того дня він разом зі знайомими їхав у Теребовлю купувати автомобіль. Чоловік запевнив, що за кермо не сідав, оскільки вживав алкогольні напої. А за кермом був його товариш.

Коли у Білобожниці потрапили в ДТП, приїхали поліцейські, запитали хто власник авто. Чоловік пояснив, що авто його і тоді начебто поліцейські не розібралися хто був насправді за кермом і власника транспортного засобу повезли у Чортків у лікарню на перевірку на стан сп’яніння.

Цю ж версію підтвердили і свідки – троє осіб, які на момент аварії перебували у салоні “Жигулів”.

Втім, потерпілий водій “Фольксвагена” та його дружина у суді зазначили, що за кермом ВАЗу був саме той чоловік, на якого поліцейські і склали протокол. Водій “Фольксвагена” розповів, що винуватець аварії того дня був одягнутий у примітну червону кофту. Після ДТП цей чоловік у червоній кофті вибачався за скоєне і обіцяв відшкодувати усі збитки.

За словами водія “Фольксвагена” та його дружини, у салоні “Жигулів” на момент аварії перебували троє пасажирів – два чоловіки і жінка. І на думку потерпілих, усі пасажири “Жигулів” теж були нетверезими, так само як і їхній водій.

Пояснення для суду надала і жителька Білобожниці – власниця домогосподарства, в огорожу якого внаслідок ДТП в’їхав автомобіль. Жінка пояснила, що почувши гуркіт, вийшла з подвір’я на дорогу і там побачила, як з автомобіля “Жигулі” з місця водія виходить чоловік у червоній кофті і прямує до потерпілих з автомобіля “Фольксваген”.

При дослідженні відеозаписів з нагрудних камер поліцейських суд врахував, що власник “Жигулів” на місці події зізнався правоохоронцям у керуванні автомобілем і скоєнні ДТП.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Чортківський районний суд 17 січня постановив водія автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”) визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

28 січня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
4,42 проміле: на Об’їзній Тернополя п’яний водій виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 4 лютого

Наступна стаття

Житель Козови систематично крав алкоголь з місцевого магазину